Punchpralinerna.nu är sajten som bygger på den populära sporten boxning och drivs idag av en boxningsintresserad kille. Ägaren av sajten har under många år testat olika sporter men föll tillslut för den adrenalinsprudlande boxningssporten. Syftet med Punchpralinerna.nu var att informera människor om boxningens positiva egenskaper. Sajten drabbades förra året av virus och andra tråkigheter och tappade snabbt fäste och sjönk i popularitet. Detta var något som ägarna av det framgångsrika företaget Consector kom i kontakt med, och inom några dagar kom företaget att bli sajtens sponsor.

Concsetor är en låneförmedlade som drivs och ägs av finanshajarna Pontus Holgersson och Jonas Rydberg. Holgersson, som är VD för Consector, sprang en dag på grundaren av Punchpralinerna.nu och det var efter deras samtal som Consector kom att bli boxningssajtens första sponsor.

Börjar som ett oväntat möte på gymmet

Det hela började med att Holgersson och sajtägaren av Punchpralinerna.nu hamnade bredvid varandra i motionsrummet på gymmet en tidig onsdagsmorgon. Av ren artighet började männen tala med varandra och det visade att det hade många gemensamma intressen. Boxning var ett av intressena som de hade gemensamt och ett ämne som kom att utvecklas. Sajtägaren redogjorde för Holgersson om punchpralinerna.nu och berättade en ganska tragisk historia om sajten. Holgersson som brinner för att stötta och hjälpa mindre företag och organisationer blev till eld och lågor. Han kom att boka in ett möte med sajtägaren nästkommande dag, ett möte som kom att bli ett uppsving för den svenska hobbysajten Punchpralinerna.nu.

Historien om Punchpralinerna.nu

Punchplaneriner.nu grundades år 2015 med syfte att informera människor om boxning och dess gynnsamma egenskaper för kropp och hälsa. Till en börjar var det två sajtägare och tanken var att en dag kunna bli marknadens största boxningssajt. Här skulle idrottsintresserade kunna lära sig mer om sporten samt få tips och råd om både kost och träning. Sajten kom att långsamt stiga i popularitet och grabbarna arbetade i stort sett dag och natt.

Efter drygt ett halvår började små summor att rulla och man bestämde sig för att investera i personal. I början av 2016 bestod sajten av två ägare, en copywriter och en designer. Dock kom bakslaget bara ett halvår senare. Som gjorde att den ena ägaren lämnade sajten. Det tragiska skedde dock någon månad senare då ett olycksbådande virus kom att blåsa bort allt som fanns på Punchpralinerna.nu

Kvar fanns alltså endast en produktägare, en skribent och en designer utan en sajt att arbeta på. Skribenten och designer lämnade strax efter att man insett att utan pengar gick sajten inte att rädda, och drömmen om en marknadsledande boxningssajt fick långsamt dö ut.

Consector sponsrar Punchpralinerna.nu

Efter att fått höra den tragiska berättelsen kallade Holgersson därför in produktägaren till ett möte. På mötet diskuterades ett sponsorskap, där Consector kom att gå in och ge Punchpralinerna.nu ekonomiskt stöd för att kunna ta sajten till en ny nivå.

Sponsorskapet, eller samarbetet som man även kan kalla det, bygger på att sajten kommer att byggas om från grunden. Med hjälp av Consectors finansiering kunde sajten byggas upp från grunden igen. Sajtägaren kommer själv till en början att bygga upp sajten med ny och SEO-baserad content och när sajten börjar visa resultat kommer man att börja utveckla och anställa personal. Tanken är alltså att återskapa den grundvision man en gång haft men denna gång med en hållbar plan.

Consector, som tidigare varit viktiga sponsorer på olika sport- och kulturevenemang runtom i Sverige, är ett seriöst och framgångsrikt företag. Som låneförmedlare hjälper företaget privatkunder med att finna de mest lönsamma lånen, med allt från privatlån, bolån till krediter.

Punchpralinerna.nu lockar till sig fler sponsorer

Ryktet om Consectors och Punchpralinerna.nu:s samarbete kom snabbt att sprida sig på marknaden. Att ett intresse om en boxningssajt, med inriktning på kost och hälsa, skulle bli så pass stort är idag egentligen ingen tvekan om. I dagens samhälle står hälsan högst i fokus. Trots all den stress som dagligen drar sig runt oss har det svenska samhället blivit alltmer hälsomedvetet och intresset för just kost, träning och hälsa har stigit i rasande fart.

Att Punchpralinerna.nu fått en fot in i centrum är goda nyheter och redan idag har boxningssajten fått ytterligare tre sponsorer som kommer att bidra med intressanta artiklar samt tips på olika boxningsklubbar för amatörer och motionärer.

Om planerna går som man hoppas kommer vi inom en snar framtid att se en ny och professionell boxningssajt, något vi verkligen ser fram mot.

Allmänt om boxning

För att avlutade denna artikel tänkte vi informera lite om just den fantastiska sporten boxning. Boxning är en kampsport som utvecklas i England under 1500-talet. Kampsporten bygger på att två personer, genom att slå varandra med vadderade skyddande handskar, tävlar man i både snabbhet, styrka, reflexer, uthållighet och givetvis vilja. Sporten kan i sig låta mycket allvarlig och nästintill farlig, men för motionärer och amatörer verkar sporten mer som en allsidig och effektiv träningsform som dessutom ger goda resultat fysiskt.

Boxningens regler är baserad på de så kallade Queensberryreglerna. Queensberryreglerna omfattar främst boxningshandskar, brottningsförbund, tidsbestämda ronder samt att en knockout varar i tio sekunder. Utöver dessa regler består en boxningsmatch av mellan fyra och tolv ronder. Varje rond är tre minuter lång och med en 60 sekunders vila mellan ronderna.

Det finns här tre olika sätt att vinna en match. Antingen kan man vinna genom poäng som delas ut av tre olika poängdomare som sitter utanför ringen. Dessa poäng delas hemligt ut under rondernas gång och avslöjas efter den sista ronden. Ett annat sätt man kan vinna är den välkända knockouten. Med en knockout menar man att boxaren bli träffad av ett slag och blir oförmögen att fortsätta matchen. Det tredje sättet att vinna en match på är en teknisk knockout. En teknisk knockout är då domaren bryter matchen trots att en fullständig knockout inte inträffat. En sådan knockout sker när domaren anser att en av boxarna är försvarslös, får ett oläkbart sår, utför en olaglig skallning, vid låga slag eller något annan aktivitet som inte är tillåtet i ringen.

Med det hoppas vi att läsningen varit givande och att du finner historien om Punchpralinerna.nu och boxning lika inspirerande som vi gör.